האם אנחנו (הסוכרתיים 2) אוכלים יותר מדי חלבון?
אחרי שלימדו אותנו שכדאי לאכול הרבה חלבון (בייחוד לרוצים לרזות, מגביר תחושת שובע), מתחילים לתהות אם אכן זה כל כך מייטיב. ולנשים שלהן מראש יש מסת שריר נמוכה מלגברים הבעיה יכולה להיות אף יותר בולטת...
ולא רציתי כותרת ארוכה מדי, אבל הייתי צריכה גם לציין את הקשר להשמנה שכן כבר הראו שיותר מדי חלבון ושומן בתזונה יכולים להוביל לעמידות לאינסולין אצל השמנים.
ועוד מצאו אצל עכברים, שלפני ניתוח קיצוץ החלבונים בתזונה עוזר בהחלמה...
והנה עוד חדשה שכדאי לקחת בחשבון שכן נמצא קשר בין פחות ח' אמינו (אבני הבניין של החלבון) ושיפור המצב הסוכרתי, חדשה שהקפיצה את הרהורי על יותר מדי חלבונים, למודעות מחודשת. מחקר מ-2018 מראה שיפור המצב הסוכרתי על ידי פחות נפרופתיה.
החוקרים מארה"ב חקרו את השיפור המדהים במצב הסוכרתי אחרי ניתוחי קיצור קיבה והראו קורלציה עם הירידה ברמת ח' אמינו מסועפות.
הקיבה היא המקום בו מפורקים החלבונים לח' האמינו שלהם וכך הם יכולים להגיע ליעדיהם בגוף.
האם זאת הירידה בחלבון המלווה את הניתוח, שכרוכה עם השיפור במצב הסוכרתי?
מעניין אם זה רלבנטי גם למחקר על הקשר בין צריכת בשר כל יום והעליה בשעור התמותה?
ואני ניזכרתי ביעילותן של דיאטות מיצי ירקות ודיאטות צום שבוודאי קשורות לירידה בחלבון ובעקיפין גם לירידה בחומצות האמינו שהמחקר הנוכחי קשר לסוכרת 2.
מעניין לציין שבניגוד לחלבון בשרי, חלבון שמקורו בצומח לא היה קשור עם יתר סוכרתיות.
ועל יתרונות הצמחונות לסוכרת2 כבר דיברו הרבה...
דרך אגב, ההמלצה המקובלת של כ- 60 גרם חלבון ליום אולי אינה חיונית כמו שחשבנו שכן הראו שמימלא רק ה- 30 גרם חלבון הראשונים משתתפים בבניית השרירים בגיל המבוגר.
אז מה דעתכם? רוצים להיות צמחונים ל-3 ימים? ראו למשל את שבוע הצמחונות שמריצים בבריטניה.
אם קיצור קיבה (המקום לעיכול החלבונים) משפר דרמטית את המצב הסוכרתי, כדאי לבחון האם ירידה בתזונת החלבון אכן תתרום לשיפור המצב הסוכרתי של סוכרת 2 (מבוגרים).
שימו לב - ויתור על חלבונים מן החי (בשר, עוף, חלב ומוצריו, דגים וביצים) מלווה גם בפחות קלוריות, אנא השלימו את אותן קלוריות באכילת שקדים, אגוזים או קטניות (לא קמח/עוגות/מתוקים) כך שבשלושת ימי הצמחונות תישמר אותה רמה קלורית בתזונתכם.
לחישוב הקלוריות אפשר להשתמש במד המזון.
אם אתם רוצים לנסות ביחד 3 ימי צמחונות ולבחון את ההשפעה על רמות הסוכר, אנא השיגו אישור מהרופא שלכם ואז הצטרפו לקבוצת "צמחונים ל-3 ימים" (לפרטים כתבו אלי לאימייל), הזמינו קרובים וחברים סקרניים ובואו לספר ולדבר על זה איתנו.
בברכה,
ד"ר דינה ראלט וד"ר יעקב פוגלמן
ומהזוית הפרטית שלי -
כמי שכל חייה מתמודדת עם עודף משקל, אני יכולה להעיד שהדיון איתי על תזונה נבונה התמקד תמיד בפחמימות או בשומנים ואילו לחלבונים היה מקום ביציע הכבוד של התזונה, הם לא משמינים ולכן משתלמים בתזונת ההרזיה. אבל אולי זה לא כך?
מעניין לציין גם את האפקט המדהים שהיה להפסקת צריכת מוצרי חלב על מצב הסוכרת האישי שלי- תוך 3 ימים התאזן הסוכר שבמשך השנתיים קודם כל מאמצי לייצבו נכשלו.
תוך שאני כותבת את הפוסט הזה אני נזכרת באחת הדיאטות הכי נוראיות שעשיתי בחיי, שאת נזקיה בעקיפין אני מרגישה עד היום והיא הייתה מבוססת על רק חלבון מן החי, ונדמה לי שלא לעבור 600 קלוריות ליום.
את הדיאטה הזאת עשיתי כשהייתי בבוסטון וזאת במסגרת מחקר מכובד באוניברסיטת MIT. למזלי נכנסתי להריון ונאלצתי להפסיק את ההשתתפות בניסוי אחרי 4 חודשים, אבל אחר כך הוא הופסק כשאחת המשתתפות נפטרה.
אני אוהבת להתבונן על ההיסטוריה הפרטית ולראות שרמזים להתנהלות נכונה קיבלתי כל הזמן אלא שלא תמיד היה לי אופק חשיבה מספיק רחב להכיל אותם בניהול חיי.
ראובן ברק
על יתרונות הצמחונות כפי שהיא לידי ביטוי בדיאטת "אקו אטקינס" שהיא ואריאנט של אטקינס המוכר אבל עם חלבונים ממקור צמחי, כתבתי בבלוג שלי כאן
fun2fun
מאוד רוצה לבדוק את התגובה של הגוף והסכרת ל- 3 ימי צמחונות.
לצערי לא יודעת מה לאכול כשאין חלבונים מן הצומח.
האם תוכלי לתת לי דוגמא לארוחות בלי חלבון מן הצומח ? (אני אוכלת גבינה בבוקר, בדרך כלל עוף בצהרים ושוב גבינה בערב - אלו החלבונים שאני אוכלת כשכולם מלווים בפחמימות וירקות חיים או מבושלים) פשוט אין לי מושג במה להחליף אותם.
תודה על עזרתך.
רנה
ד"ר דינה ראלט PhD
כל הנרשמים לקבוצת "צמחונים ל- 3 ימים" יקבלו המלצות לתזונה חילופית לחלבוני החי. בכל מקרה הכיני רשימה של מה את אוכלת היום. התבונני בכל החלבונים מן החי (בשר, עוף, חלב ומוצריו, דגים וביצים) והעריכי באמצעות מד המזון כמה קלוריות הם מכילים.
על פי הנתון הזה חשבי כמה אגוזים/שקדים/קטניות כדאי להוסיף לתזונה הצמחונית כך שבשלושה ימים האלה תישארי עם אותה רמה קלורית יומית.
דר' דפנה לב
שלום חברים, דינה תודה על ההזמנה החמה לקבוצה. אני דפנה לב מומחית בספורט ותזונה אני ספורטאית ואיני חולה, הצטרפתי כדי לעזור לכם לתכנן ארוחות בריאות מגוונות וצמחיות.
אני כבר רואה שרנה מבקשת פתרון.
רנה מה דעתך על סויה?
סויה הוא צמח קטניה. קטניה בתרמיל.
מהסויה אפשר לעשות מאכלים טעימים ללא שמן וסוכר.
הסויה המעובדת נראית כמו פתיתים שצריך להשרות במים חמים ולעבד אותם בדומה לבשר טחון.
אפשר לאכול קציצות מסויה, כדורי מרק, להכין 'בולונז' צמחי מאוד טעים.
יש כאן דוגמא לקציצות מסויה עם טונה יוצא נפלא גם ללא הטונה וכן יש ביצה.
אני בעד ביצים.
לדעתי צמחוני אוכל צמחים ואני מוסיפה גם ביצים ודג ממש מעט.
אשמח לענות על שאלות כאן בפורום או בבלוג שלי www.aley-daphna.com
ולעזור לכם להצליח בניסוי שבתקווה יהפוך לדרך חיים - מבחירה!
שלכם- דפנה
דר' דפנה לב
בתאריך יום שני 06 יוני 2011 ב 08:32,
fun2fun כתב/ה לכם:
עזרה בתזונה
היי,
ד"ר דינה ראלט כתבה עליך במסגרת צמחונים ל-3 ימים.
מאחר ובדעתי לבצע את 3 הימים האלו - תהיתי במה בעצם אני יכולה לחליף את מזוני במקום חלבון מן החיי.
האם תוכלי לתת עצה לתחליפים ?
אני אוכלת בבוקר גבינה - האם טחינה זה תחליף טוב?
בצהרים חזה עוף - מה יכול להחליף ?
בערב שוב לחם וגבינה + ביצה - במה כדאי לי להחליף.
נושא הצמחונות חדש לי ואין לי מושג איך להתחיל - מאוד אשמח אם תוכלי לעזור לי ולשאר המשתתפים.
המון תודה,
רנה
אני עונה על שאלתה של רנה: תודה רנה על ההזדמנות לעזור להרבה חברים .
לפני שאני מציעה משהו בנוגע לתזונה אני שואלת את האדם אם יש לו עודף משקל, רגישות ללטוז, רגישות אחרת ידועה, תסמונות כמו מעי רגיש, כאבי ראש ועוד... האם יש דלקת פרקים או כאבים בפרקים איך היציאות, האם יש ליחה, בקיצור התשאול אורך כ- שעה...ולא נרחיב כאן.
בהתייחס לשאלתך ובהנחה שאינך שונה מהממוצע ואת "רק" רוצה לדעת מהם תחליפים טובים לחלבון חי, אני עונה.
קטניות הן תחליף מצויין.
לא טחינה.
בטחינה יש שומן.
בקטניה יש חלבון ופחמימה.
אם אין לך עודף משקל - במקום גבינה לבנה מפרה תאכלי גבינת טופו למריחה.
בצהרים - במקום חזה עוף - קחי שניצל סויה טבעי. לא מעובד כמו טבעול והמתחרים...שניצל סויה יש בחנויות טבע, הוא מגיע יבש, אפשר להכין ממנו יופי של מעדן!
או כדורי מרק מסויה או קציצות אפויות מסויה - שבבי סויה ( צריך להשתמש בביצה)
או תערובת בולונז מסויה ללא ביצה.
- אני אשתדל להעלות את המתכונים שלהם עוד כמה דקות.
בערב : אני בעד ביצה- אך לשם הניסוי אני מבינה שעליכם להמנע.... אני ממליצה על מג'דרה.
אורז חום עם תערובת נבטי קטניות. להקפיד בדיוק על מה שרשמתי:
אורז חום
נבטי קטניות שנמצאים במקרר של החנות טבע במגשית קלקר מכוסה בניילון נצמד.
או שמא תנביטי לך על בסיס קבוע קטניות
זה קל ונחמד.
האם עניתי לך רנה יקרה וחברים ?
דר' דפנה לב
ממרח עדשים אדומים הוא טוב מחינת איזון חלבונים פחמימות - עדיף למרוח על פריכיות אורז כדי להפחית את העומס הגליקמי, לעומת מריחה על לחם.
הנה המתכון תגובות יתקבלו בברכה, אנחנו אוכלים מהממרח הזה על בסיס קבוע.
שלכם, דפנה
נתי 2
אני סקרנית-וספקנית לגבי הניסוי ותוצאותיו.
1.מי שעשה ניתוח קיבה, פשוט אוכל הרבה פחות, ביחוד פחממות, ולכן רמת הסוכר ירדה.
2.בעלי חולה סוכרת(קלה9. אנחנו אוכלים בעיקר אוכל בריאות, הרבה יותר צמחוני מבשר, לא נתקלתי בהבדלי רמות סוכר בעקבות אכילת חלבונים.
3. מה שמוריד הכי הרבה את הסוכר הינה הליכה של כ 50 דקות, כמה קמ.
,כמה פעמים בשבוע.
4.מהנסיון הקליני שלי כמטפלת טבעית, טיפולים יכולים להוריד סוכר בצורה יפה.
רפלקסולוגיה, סוגוק,מורידים ערכי סוכר טייפ 2.
עדות של קולגים, עדיין לא שלי, דברה על הורדת אינסולין בסוכרת נעורים!, בתנאי שהטיפול בתרפיית הסוגוק החלה מוקדם ככל האפשר לאחר גילוי הסוכרת.
אשמח לשתף בידע המרתק של טיפול הסוגוק
ענת לויטל
ד"ר דינה ראלט PhD
לנתי 2 שלום,
-השיפור ברמת הסוכר למנותחי הקיבה מתרחשת מיד ועוד לפני איבוד המשקל...וגם הוא יותר גבוה בהשוואה למשתתפים שרזו אותו מספר ק"ג בדיאטה.
-ספורט ושאר טיפולים באמת מורידים רמות סוכר... זה לא במקום...,
אולי תכתבי על הידע המרתק של טיפול הסוגוק.
zvirot6
אגב יום שיקים אפשר כול יום להתחיל עם שייק בריא ומרזה חופן פטרוזיליה לימון סחוט כוס מים ולבלנדר לשתות בבוקר על בטן ריקה אחרי שבוע מובטחת הורדה של2 קילו
ד"ר דינה ראלט PhD
צריכה מוגברת של בשר קשורה עם יותר סוכרת2