כדי לרזות צריך לחיות עכשו
אם נסתכל על כלכלת האנרגיה שלנו לא קשה מיד להבחין שאנחנו אוכלים משתי סיבות עקרוניות. האחת היא לשם התפעול השוטף, דהיינו לנשום, לזוז, לאהוב, וכד'
והסיבה האחרת היא לשמור לימים רחוקים שמא יהיה חסר אוכל ואז מצבורינו יהיו זמינים לשימוש.
היות ולא נראה שחסר כזה יקרה בקרוב בחברת השפע המערבית, ברור שעדיף להפנות את תשומת הלב הכלכלית של גופנו לעכשיו.
כדאי לציין שחוץ מהרזיה, יש למדיניות הזאת של הפניית משאבים לכלכלה שוטפת יתרון עצום לבריאות, שכן הפניית משאבים לשימוש עכשווי מאפשרת טיפול בכל בעיית בריאות שצצה קטנה כגדולה.
לעומת זאת, אם אנחנו עסוקים במצבורי העתיד, קרוב לוודאי שנתעלם מטיפול בניקוי כלי דם או פעילות הכליות ולכן זה לא מפתיע שאצל השמנים נמצא גם שעור כפול של מחלות לב או לחץ דם גבוה. מצאו גם קשר בין השמנה ודיכאון...
איך עושים את זה?
התבוננות היא התשובה ואין הכוונה שתסעו עכשו לטיבט להרזיה (בלי קשר לעובדה שאפשר כמובן להינות מאד מנסיעה כזאת) אבל כן הכוונה שתחליטו להפנות חלק מתשומת הלב שלכם פנימה.
לאלה מאיתנו שצברו מאגרי שומן עתידיים אפשר להגיד: קחו פיקוד על הניהול האוטומטי של הגוף, ותחליטו אתם לאן להפנות את המשאבים הכלכליים שלכם.
לא קל כשיש כל כך הרבה דברים על הראש ועוד פחות אם אנחנו נשים שגם לפעמים בעיות הילדים על כתפינו. אבל זה מרתק כי זאת הזדמנות לפגוש בתוכנו חלקים שלא הכרנו.
תהליך כזה של הפנית תשומת לב קשור גם בפסיכולוגיה שלנו, אבל על כך נדבר בהרחבה אחרי החגים.
לא בכדי רבים מאתנו מתרגשים מלנסוע למזרח. הפילוסופיות המזרחיות עוסקות המון בלהיות כאן ועכשו ואת מושג הצ'י הם הגדירו כדי להמחיש את כוונתם.
אני כמדענית מערבית חיפשתי את הפרוש הביוכימי של הצי והצעתי את מערך התקשורת של הגז המרתק NO (ניטריק אוקסיד) כמערך מוביל צ'י שאותו כיניתי - האינטרנט הפנימי (בקישור עוד מידע).
אם זה כך אז בוא נראה מה תומך ב- NO דהיינו בזרימה חופשית של צ'י/אינטרנט פנימי, ונדע איך לרזות ולהבריא.
מעניין מאד לשים לב שזאת מדיניות שתסייע להתמודדות עם הרבה ממצבי החולי שלנו.
אתם מוזמנים לחקור את האינטרנט הפנימי שלכם יחד עם חבר טוב או בן משפחה כי זה נחמד לעשות את זה ביחד עם שותפים, כידוע אנחנו יצורים די חברתיים.
ממה מתחילים?
הייתי אומרת ממה שמתאים לכם... כדוגמא ראו מחקר שהתפרסם עכשו והראה שטוב להרזיה להוריד מתח ולישון טוב בלילה. אם אתם אוהבים ביוכימיה אנא קראו את ההסבר על "החלפת הילוך" כמו עם תנועה.
אני אתחיל מרשימה חלקית שהכנתי ממה שאני ניסיתי ומצאתי שעזר לי (לרזות 20 ק"ג) לחיות נכון יותר.
אבל כל מי שישלח לי רעיון אני אצרף אותו לרשימה ואני מקווה שרשימת הרעיונות תתארך...
אז מה עזר לי בשנים האחרונות?
* לסדר את הבית ולהעיף המוני דברים שאני לא יודעת למה הם בכלל נשארו בו כל כך הרבה שנים (הספר "פנג שווי אמנות המיקום" חופשי לקריאה ברשת).
* להפנות את התזונה להרבה ירקות כולל להרבות בשתיית מיץ ירוק אבל גם אדום (סלק, רימונים) כי הם תומכים נפלא ב- NO שבגופנו. התבוננות באכילה אכן ידועה לאפשר הרזיה.
* התעמלות כל יום. כדי להנות מזה תמיד והרבה שנים, אני מקפידה על דברים שאני אוהבת לעשות כמו שחייה וטאי צ'י או עם אנשים שאני אוהבת להיות ושאחרי ההתעמלות אני נהנית לשתות איתם קפה או אם צריך אז עם מדריכים מעניינים.
* לישון מספיק. בסקר עם מעל 1600 משתתפים באנגליה נמצא כי לישנים פחות מ-6 ש' בלילה סיכוי גבוה יותר להיות שמנים.
* להפסיק לשתות חלב או לאכול את מוצריו, אחר כך אכן ראיתי שאני רגישה ללקטוז ולהעיק על הגוף זה מילים נרדפות לאי-הרזיה.
* להקשיב להמון מוסיקה שאני אוהבת ואף לשיר.
* ללמוד ולהתאמן במדיטציה כמו למשל, מדיטציית חמשת הצלילים הראשונים של היקום.
* לפתוח בלוג ולדון בו על מה קורה... היות שאז הייתי מוקסמת מהרמת המשקולות שניסיתי, קראתי לבלוג הראשון שלי - שיר השרירים.
אתם יכולים להבין שאין לי שום סיבה להפסיק את זה, יש לי היום חיים הרבה יותר נחמדים, אפילו ציירתי ...
לחובבי המדע מבינכם: אני צברתי בבלוג אינספור מחקרים המאשרים את ההצעות הנ"ל ואשמח לשלוח לכל מי שרוצה הוכחות...סקר שהתפרסם לא מכבר מראה כי יש סטודנטיות בבריטניה המוכנות לוותר על שנות חיים כדי להיות רזות יותר...אני מקווה שראיתם שההפך הוא הנכון - כדאי להחליט לחיות דווקא יותר כדי לאפשר לגוף לוותר על מצבורי השומן.
אז מה אתם רוצים להציע כדי לכוון את תשומת הלב פנימה?
ועוד נקודה לשים לב, הפתרון שמחפשים לבעיית השמנה צריך להיות נכון ומתאים לכל החיים שכן הנטיה הטבעית היא בדרך כלל להשמין את מה שרזינו.
כדי להצליח בהרזיה לאורך זמן נדרש לפיכך מארג משתנים נח שיוכל להתמודד בקלות עם הנטיה להחזיר את המשקל שאבד.
Am J Physiol Regul Integr Comp Physiol 2011, 301, R581-R600
אתם מוזמנים להצטרף לקורס המעשי של 7 השעורים להרזיה בכמוני.
לאחרונה (2018) אני משלבת יום "מנוחת אוכל" (מילה נרדפת לצום) פעם בשבוע.. מרענן, מבריא ולהפתעתי קל לביצוע - הצום מבריא...
ניצה נוף
היי דינה תודה על המאמר הנהדר.
כעוד אחת שעשתה את השינוי.. אני מאמינה שמה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו זה מה שאנחנו.
בוחרת בכבוד לגוף שלי וזה אומר על מה לא נכנס אליו..
מודה שלפעמים אני "סוטה" מהדרך.. אבל זה הנתיב המרכזי מבחינתי.. והסטיה היא השוליים..
ד"ר דינה ראלט PhD
הי ניצה , האם את מוכנה לפרט מזה כבוד לגוף ומה לא יכנס אליו במודעות כבוד? וגם איך משפיעים על מידת הכבוד?
מינרבה1
בעלי עשה דיאטה, הוריד יפה, ומאד שומר.
הוא הוריד בעזרתה של הדיאטנית של הקופה אליה אנו משתייכים.
לפי דעתי, הדיאטנית כונה אותו, עזרה לו ותמכה בו לאורך תק' ארוכה.
לדעתי, זה הכל בא מהראש, צריך להחליט, למלא אחרי ההוראות ולהתמיד, ולא לדחות...
מבחינות מסוימות אולי זה דומה לעשון.
מחליטים ועושים.
אחרי שמתחילים לראות תוצאות, יש סיפוק ויותר קל.
ברוך הלוי-סגל
אגסים בסירופ/ פתיתי תירס (קורנפלקס)
אורז מבושל/ צנימים
אפרסקים בסירופ/ קוואקר
אפרסקים מיובשים/ קוקה קולה
אטריות מבושלות/ קורנפלאור
בורגול/ ריבה
ביטר למון/ שוקולד
ביסקוויטים/ שזיפים מיובשים
בירה/ שזיפים בסירופ
בננה/ שרי ברנדי
ברנדי/ תאנים בסירופ
ג'ין/ תאנים מיובשות
ג'לי/ תות שדה בסירופ
גלידה/ תירס
דבש/ תמרים מיובשים
וויסקי/ תפוחי-אדמה מבושלים
וורמוט מתוק/ תפוחי-אדמה צ'יפס
וורמוט יבש/ תפוחי-אדמה מתוקים (בטטות)
חומוס/ תפוח עץ מיובש
חלבה
חלה
יוגורט בטעם פירות/שוקו
יין
לחם שחור
לחם לבן
לחמניה
לימונדה
ליקר
מיץ אשכוליות ממותק
מיץ תפוזים ממותק
מנדרינות בסירופ
מצות
מקרוני
מרמלדה
משמש בסירופ
משמש מיובש
סוכר חום
סוכר לבן
סוכריות
סולת
סופגניות
סיידר
סירופ
ספגטי
עוגות
ענבים
פודינג
פולים מיובשים
פטל בסירופ
פיתה
פנקייקס
פירות בסירופ
זהו אלפון מזונות שכיחים שלא ניתן לקושש מהם את קצובת הפחמימות היומית מבלי לחרוג.
טעימה קלה מאורז ונגיסה קלה מעוגה וקצובת הפחמימות היומית נגמרה.
מומלץ להגלות מהתפריט את כל אלה ולהעדיף את המתכונים
המופיעים בראש הבלוג שבאתר www.fatgetslim.com
רשימת 52 מתכונים נטולי פחמימות או בעלי תכולת פחמימות זניחה לצריכה חופשית.
רשימת 32 מתכונים מעוטי פחמימות לצריכת 1 גרם פחמימה לק"ג משקל גוף לפי טבלת השקילה.
שרה12
היי דינה
תודה על המאמר.מרוב אינפורמציה לא הצלחתי לאתר שם תרופה קונקרטי למריחה
באמצעות הNO .
אשמח אם תוכלי לשתף אותי במידע מדוייק על שם תרופה ולומר אם זה אכן קיים בארץ.
בקשר להמהום בני מייצר כלי נשיפה דיג'רידו האם נשימה מעגלית נחשבת גם כמיטיבה ל NO
תודה על המאמר המדהים. לצערי אין לי הזמן להתעמק ולקלוט את שפע המידע.
בתודה מקרב לב
שרה
ד"ר דינה ראלט PhD
הי שרה,
מה דעתך לבחון את הנגינה בדיג'רידו ולספר לנו איך זה משפיע על בריאותך? אני בטוחה שזה יעשה טוב...
בקשר ל NO תשתי המון מיצי ירקות ירוקים וגם לסלק לרימונים יש הרבה NO לא נראה לי שלמרוח משחה על העור זה יעזור להרזיה.
שבת שלום, דינה
iscon
היי דינה,
מאמרים מאלפים, קיבלתי מהם תובנות להרבה דברים שלא הבנתי בקשר לתזונה ואורח החיים שלי, הבנתי למה אני בדיאטה און-אוף כל כך הרבה שנים ומצליחה לרדת במשקל, אך לשמור עליו רק לזמן קצר.
אני הולכת ליישם כמה דברים שכתבת עליהם, אולי תוכלי לעזור לי רק בדבר אחד - אני לא מצליחה לשנות תזונה ליותר מכמה חודשים כי אינני אוהבת ירקות ובפרט ירוקים אז... האם יש דרך שתגרום לי לאהוב לאכול ירקות?
חג שמח
ישראלה
ד"ר דינה ראלט PhD
הי ישראלה,
האם ניסית מיץ ירקות יחד עם פרי שאת אוהבת? מה שקרוי SMOOTHIES
או מה עם ירקות מבושלים/אפויים...
כדאי להשקיע בלחפש מה שאוהבים.
iscon
הי לכולם,
התנסיתי בדיאטות רבות (הבעיה שלי היא לשמור על המשקל החדש לאורך זמן, כתבתי על זה כבר בתגובות) בכל אופן הנה כמה דרכים שהצליחו לי בהרזיה:
1) אכילה סדירה לאורך כל היום כדי לשמור על רמת סוכרים תקינה (ארוחות בוקר צהרים וערב וביניהן בהפרשים של 3 שעות מנות ביניים כמו פרי או יוגורט (אפשר מעדן מסויה או מאורז במקום) כמובן שהליכה של לפחות 20 דקות בכל יום, או פעילות בחדר כושר לפחות 3 פעמים בשבוע.
2) קונג'י (דייסת אורז - מבשלים לכל כוס אורז עם 4-6 כוסות מים על אש קטנה כשעתיים או עד שהמים נספגים באורז) 3-4 קעריות ביום ושתיה מרובה, למשך שבוע ימים, אפשר לגוון: בבוקר להוסיף צימוקים, שקדים ואגוזים עם כפית דבש, בצהריים להוסיף ירקות מאודים או מבושלים עם מעט מלח, בערב חביתה או ביצה קשה, למשך שבוע עד שבועיים.
3) דיאטת חלבונים וירקות ללא פחמימות למשך שבוע ימים.
4) ניקוי הגוף מרעלים לפני התחלה של שינוי בתזונה (דיאטה) - צום מיצים: במשך 3-5 ימים מכינים במכונת מיצים לירקות ופירות קשים ושותים מיד בסיום ההכנה. השילובים שהיו טעימים לי ביותר היו: סלרי עם תפוחים, סלרי עם גזר וסלק, קישואים עם סלק, מלפפונים עם תפוחים כרוב עם סלק. הכל ענין של טעם אישי מנסיון וטעיה.
מקווה שיעזור למישהו גם כן.
באהבה מישראלה
אהוד שפירא
לדינה שלום,
מהניסיון של בני משפחתי ושלי מצאנו שהסוד בהרזיה טמון בשני מרכיבים עיקריים.
הסוד הראשון הוא לסגור את הפה. פשוט לאכול פחות. לדעתנו אפשר לאכול הכל אבל כל דבר במידה, בלי להגזים, לא בקיצוניות ובלי להיסחף.
הסוד השני הוא פעילות גופנית. כל אחד צריך למצוא את הפעילות המתאימה לו.
וחשוב מאד לא לשכוח - צריך להתמיד ולדעת שיש ירידות ועליות (תרתי משמע)...
בהצלחה
אהוד שפירא
צביה רן
דינה יקרה, איזה דיון מרתק פתחת כאן.
לדעתי, מעבר לשתי הסיבות העיקרית שציינת יש סיבה שלילית מאד מאד שייכת ו...כואבת. אכילה רגשית.
כמה פעמים התיישבתי לעבוד ומיד קמתי למקרר. הייתי רעבה? מה פתאום!!! הייתי מתוסכלת. אם ניזכר בסרטים (בעיקר אמריקאיים) נראה את הגיבורה המתוסכלת, מאוכזבת, נטושה ועוד לוקחת "דלי" גלידה ומחסלת אותו. היתה רעבה? בפרוש לא.
ותחשבו מאין זה בא. הילד נפל וקיבל מכה והוא בוכה. מה בדרך כלל אומרים לו? תפסיק לבכות, קח שוקולד.
ולגבי הרזיה.
אני גדלתי עם דימוי גוף שמן. נכון הייתי יותר מלאה מחברי הרזים בשנות ה-50. היה משטר צנע והרבה אוכל לא היה, וחוץ מזה בילינו המון זמן בחוץ (גדלתי בכפר) במשחקים שונים.
מגיל 15 התחלתי לעשות דיאטות שונות, יחד עם אבי, אבל החזקתי מעמד מעט מאד זמן.
עם השנים עשיתי כמעט כל דיאטה אפשרית, החל מלהפסיק לאכול, לאכול פחות, לאכול רק ועוד ועוד, ורק שתבינו, אני בת 62 ואני אשה רזה.
אני חושבת שרק בהריון השלישי שלי, כשמצבי הגופני היה ירוד מאד ושכנה נתורופתית תמכה בי ובבני הבכור שסבל קשות ממערכת הנשימה, התחלתי להיות ערה לערך התזונה ולא רק לכמויות.
במשך השנים הללו (למעלה מ-25) שנה למדתי המון על תזונה.
יש כמה ספרים בדרך שהשפיעו עלי:
1. "המסע אל שיא הכושר" של בארי סירס שממנו הבנתי שהתורשה זה לא הדבר היחיד שמכתיב את הבריאות שלנו. אורח החיים יתמוך או לא יתמוך בכך. למשל: אם הורי סבלו מכולסטרול גבוה וממחלות לב, או מסרטן, זה לא חייב לקרות לי, אם אני אקח אחריות על חיי ואחיה נכון, אם זה תזונה נכונה ופעילות גופנית, וגם אדאג שחיי יהיו מאושרים ומסופקים.
דינה עושה זאת עם NO וזה נפלא.
2. "אכול נכון לפי סוג הדם שלך" - גרם לי להיות צמחונית (אני בעלת סוג דם A) והאלרגיות העונתיות שלי נעלמו. עוד דבר חשוב שלמדתי מהספר הזה שאין אוכל בריא או לא בריא. אני תמיד שואלת למי ומתי. מה שיכול להיות בריא בשבילי יכול להיות רעל בשביל אחר. ומתי משמעותו שלפעמים מצב בריאותי מסויים מצריך תזונה מסויימת, כמו למשל במצב שהכולסטרול גבוה.
3. השלישית שהושפעתי ממנה מאד ולאחרונה היא ד"ר איילת רוזנפלד שהיא ד"ר לכימיה אורגנית, נתורופתית המתמחה בתזונה. www.healthyfamily.co.il שאני ממליצה לבדוק את האתר שלה.
בקיצור אני יכולה לסכם שבגילי אני חיה בבריאות נפלאה.
בניגוד לברוך הלוי סגל אני חושבת שחשוב מאד לאכול פחמימות מלאות, להקפיד על אכילת הרבה ירקות, פירות (אין צורך בהרבה) לעסוק בפעילות גופנית, ולמצוא את הדברים שגורמים לנו הנאה.
לבריאות
צביה רן
zviaran.mypages.co.il/pages/653
ברוך הלוי-סגל
"ועוד נקודה לשים לב, הפתרון שמחפשים לבעיית השמנה צריך להיות נכון ומתאים לכל החיים שכן הנטיה הטבעית היא בדרך כלל להשמין את מה שרזינו."
דינה היקרה,,
הנה התשובה להמלצתך המבורכת.
יחסי הגומלין בין הקיבה ובין הלבלב
הקיבה היא מעין שק אלסטי שנועד לקלוט את המזון הנצרך לקיומו של האדם. דיאטה דלת פחמימות נועדה להפחית את מינון הפחמימות במנה היומית למינימום 60 גרם פחמימות, ירידה דרסטית מ-350-400 גרם פחמימות במינון המקובל בדיאטה דלת השומן.
ההתמכרות לפחמימות כמוה כהתמכרות לסמים והירידה הדרסטית למינון הנמוך של הפחמימות מלווה במשבר הנובע מהתנגדותו של הלבלב לצמצום צריכת הפחמימות כשהוא בעיצומה של הפגזת תאי הגוף באינסולין התובע עוד ועוד פחמימות.
קרב הבלימה כנגד שיטפון האינסולין הוא חסימתו בצריכת מזונות נטולי פחמימות ללא הגבלה, במקביל לצריכה מינימאלית של 60 גרם פחמימות ליום.
20 ק"ג נשרו ממני כשריסנתי את הלבלב ומנעתי ממנו במשך 4 חודשים סוכר ומוצריו, אורז, תפוחי-אדמה, תירס ומוצריו, ממתקים למיניהם, קורנפלקס וקורנפלור, פירות מיובשים, גלידות ובורקס, פסטות ודגני בוקר, אטריות ועוגות ושאר עתירי הפחמימות שמאפסנים 95% ממדפי המרכולים ויש להם מקום של כבוד בבסיס פירמידת המזון האמריקאית-ישראלית.
להרגעת הלבלב ולמניעת היצף האינסולין ניזונתי ממינון פחמימות יומי הכולל שתי פרוסות לחם קל, פרי אחד במשקל 100 גרם, כוס חלב, 90 גרם שקדים טבעיים, רבע תבנית פשטידת-פטריות, רבע תבנית פשטידת גבינה – סך הכול 60 גרם פחמימות.
אבל נפח הקיבה היה גדול והלבלב לא נרגע עד שריסנתי את תאוותו בעופות צלויים, בדגים ברוטב, דגים בגריל בניחוח צפון אפריקה, בסלמון אפוי בשמן זית, בפשטידת דלעת ובשר, במרק דלעת ועוף, בפשטידת עוף משביעה, בפשטידת ירקות, בפשטידת כרובית, בקציצות עוף עם סלרי – רשימה חלקית מתוך 64 מתכונים נטולי פחמימות או בעלי תכולת פחמימות זניחה.
וראה זה פלא, עשרים ק"ג נשרו ממני בתוך ארבעה חודשים והלבלב נרגע. לא דורש מתוק, לא דורש אורז, לא דורש תפוחי-אדמה, לא דורש תירס, לא דורש עוגות, מסתפק בשתי פרוסות לחם קל ובפרי אחד. לא להאמין, הלבלב השובב מגלה אחריות ונעשה ענו וצנוע.
גם הקיבה מסתפקת במועט ואינה סופגת מתוך שלל המתכונים נטולי הפחמימות יותר מצרכי קיומו של הגוף, שכן בשר אינו דורש בשר ודג אינו דורש דג וקצובת החלבון בשיעור של 1 גרם לק"ג משקל גוף נצרכת באופן עצמוני.
60 גרם פחמימות אני דואג לספק לגופי, 60 גרם חלבון הגוף נוטל בעצמו מתוך נטולי הפחמימות שאני שם לו בצלחת וכך נשמר הרכב הגוף 60 ק"ג באופן מאוזן, כמו שהטבע התכוון;
59% מים 18% חלבון 18% שומן 4.3% אפר (פרופ' אהרן בונדי "הזנת בעלי-חיים", הוצאת מאגנס, טבלת השוואה בין הרכב כבשים והרכב בני-אדם באחוזים).
אם תרזו אין זו אגדה. זה עובד יפה מאוד, מגיל 58 עד יום הולדתי ה-80 שחל בחג השבועות.
ברוך הלוי-סגל
www.fatgetslim.com
רונית88
כמי שמתמצאת במחקרים את בודאי מודעת לעובדה שלא ידוע איך לרזות ולהישאר רזים.
כדי לשמור על בריאות צריך לאכול בריא ולעשות פעילות גופנית מהנה בקביעות. לא חייבים לרזות. אפשר לחיות חיים מלאים ומספקים בכל גודל
rachelbada
כל-כך מקסים מה שכתבת. תודה רבה. אעשה לזה שייר בדף שלי בפייסבוק.
רחל בר-יוסף-דדון
פסיכולוגית קלינית
ד"ר דינה ראלט PhD
מחקר כלכלי מקביל... על כסף, אכן מראה שמחשבה על העתיד מקדמת חיסכון בהוצאת כספים עכשווית.
http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150331175918.htm
תמורה קייל
אוהבת פילים...
ד"ר דינה ראלט PhD
כדאי להיזהר, סטרס מהילדות נשמר ברקע הפיזיולוגי הרבה שנים ויכול להיות מורגש/מופעל במצבי סטרס מאוחרים הרבה יותר.
ד"ר דינה ראלט PhD
תרופת NO חדשה למריחה על העור...https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170731114627.htm