מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםרוצים לחיות יותר? מה יוביל אותכם לשנות הרגלים ולשפר את בריאותכם?

רוצים לחיות יותר? מה יוביל אותכם לשנות הרגלים ולשפר את בריאותכם?

Save your own life

23/07/10 7:29
1754 צפיות
רוצים לחיות יותר? מה יוביל אותכם לשנות הרגלים ולשפר את בריאותכם?
דן אריאלי מאוניברסיטת דיוק שאוהב להפנות את תשומת לבנו לחוסר הרציונליות שלנו, החליט להתייחס לאריכות ימינו וגם לבריאותנו (מעניין שהפעם דווקא ברציונליות ). ברשימתו שהופיעה ב- Technology Review MIT הוא שואל מה היינו חושבים לו מישהוא היה אומר לנו שכדאי שנעשה בחירות טובות יותר במהלכי חיינו שכן זה עניין של חיים ומוות? נשמע קצת הזוי? נראה שלא, שכן מצטברים מימצאים המראים כי החלטות טריויאליות של חיי היום יום שלנו קשורות עם בריאותנו ואף עם סיכויי תמותה מוקדמת. דן מביא לדוגמה את מימצאיו של רלף קייני שהראה כי 45% ממקרי התמותה המוקדמת בארה"ב הם תולדה של החלטות אישיות כמו למשל עישון, פשיעה, חוסר התעמלות, אלכוהוליזם או סקס לא בטוח. מעניין שבאבחון המצב בשנת - 1900 תמונת המצב היתה אחרת, ורק 10% ממקרי התמותה המוקדמת היו תולדה של ההחלטות האישיות. ומה גרם לנו במשך 100 שנה להידרדר ולהגביר את שיעור ההחלטות המובילות לתמותה מוקדמת? נראה שהסיבה היא שהרבה ממקרי התמותה שהיו פעם (כמו שחפת למשל) כבר לא קורים היום ובמקביל נוספו אופציות להחלטות מובילות תמותה כמו לשלוח SMS תוך כדי נהיגה וכך להגביר סיכוי לתאונה. אז ברור שכדאי להשקיע בכישורי ההחלטות שלנו להאריך את חיינו. ולכן חשוב שנבין איך לקדם את כישור ההחלטות הנבונות? לפחות בענייני בריאות...אם כמעט מחצית מקרי התמותה בארה"ב הם תלויי החלטות כאלה זה נראה ממש משתלם. דן אריאלי מציע להשקיע בהבנת השגיאות המובילות להחלטות מזיקות ולקדם מחקר הבוחן את השיטות המובילות להחלטות בריאות יותר...יש לכם רעיון בנושא? מה יוביל אותנו לאכילת יותר ירקות ופירות? איך לשלב פעילות גופנית בחיי היום יום שלנו? איך מפחיתים סטרס? אחרי שקראתי את רשימתו של דן החלטתי להביאה לכאן שכן "כמוני" שם לו כיעד את שיפור ההחלטות הנבונות לבריאותנו, אז בואו נעשה שת"פ איתו. אחד הדברים שאני כבר שמתי לב אליו הוא שמידע לא מספיק לשינוי התנהגות. כאן יש מאות חדשות מחקרים אחרונות, האם הייתם יכולים להצביע על ידיעה כלשהיא שגרמה לכם לשנות את התנהגותכם? ראו למשל, כינסתי מחקרים על הסכנה הבריאותית של הממתיקים המלאכותיים ואפילו מימצאים שהראו שהם לא מקדמים הרזייה ובכל זאת, אף אחד מידידי לא הפסיק להשתמש בממתיקים אלה (נכון דן, אי-רציונליות היא בכל מקום). על כוחה של הרשת החברתית בקידום בריאות כבר דיברנו כאן הרבה, אז לא נחזור... אני אישית למשל, הפסקתי לצרוך מוצרי חלב בגלל שילוב של שני כוחות: פחד ותמיכה. הפחד היה כשראיתי את תוצאות רמות הסוכר שלי גבוהות למרות שלא אכלתי פחמימות ו"נזכרתי" במאמרי כריתת רגליים של סוכרתיים והשני היה בעקבות תמיכת חברתי הקרובה שהפסיקה לאכול לחלוטין מוצרי חלב... מבחינת בריאותי זה היה צעד מקדם מדהים.  לדעתי גם כדאי להיזהר מפחד ככח מוביל שינוי, שכן לעתים הוא חרב פיפיות, כשהפחידו מעשנים שהם יחלו בסרטן ריאות, הרבה דווקא הגבירו את העישון. ועוד אני יכולה להגיד מעצמי, ששמחה דוחפת אותי לשינוי התנהגות ראו למשל את הרשימה על התיפוף שגרמה לי לשלב מוסיקה או בישול מעניין שגרם לי לאפות עוגיות בריאות וטעימות. האם יש לכם הצעות? בבקשה נסו להיזכר מה גרם לכם לשנות הרגל בריאות ורישמו כאן בתגובות...בואו נאסוף הצעות ונקדם בריאות...">

תגובות

ג-ו99
23/07/10 8:14

רוצים איכות חיים

מחקר חדש על המדיטציה הטרנסנדנטלית ועל מחלות לב.
חולי-לב שמתרגלים את המדיטציה הטרנסנדנטלית, סובלים מ - 50% פחות התקפי לב, שבץ ומוות.
תוצאותיו של מחקר ראשון מסוגו הוצגו במפגש השנתי של התאחדות האמריקאית ללב באורלנדו ב-16 בנובמבר 2009.
חולים הסובלים ממחלות לב כליליות שמתרגלים את המדיטציה הטרנסנדנטלית, טכניקה שמנטרלת מתח, סובלים מ - 50% פחות התקפי לב, שבץ ומוות, בהשוואה לקבוצת ביקורת. אלה הם תוצאותיו של מחקר ראשוני שהוצג בפני התאחדות האמריקאית ללב באורלנדו פלורידה ב-16 בנובמבר 2009.
הניסוי המדעי נמשך במשך 9 שנים, בהן 201 גברים ונשים שסבלו מהצרה של כלי הדם בלב חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות. האחת למדה ותירגלה את טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית והשנייה קיבלה סדרה של שעורי הדרכה כמקובל אצל חולי לב ואצל מתמודדים בגורמי סיכון. שעורים אלה כללו הנחיות לגבי שינויים בהרגלי התזונה ופעילות גופנית.
משתתפי המחקר משתי הקבוצות המשיכו בטיפול התרופתי והרפואי.
ממצאי המחקר הראו אצל מתרגלי טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית:
• ירידה משולבת של 47% בהתקפי לב, שבץ ומוות
• ירידה ממוצעת של 5 מ"מ כספית יותר מאשר אצל קבוצת הביקורת בלחץ הדם שהתבטאה גם בירידה משמעותית בארועים קליניים
• ירידה משמעותית במתח פסיכולוגי וברמה גבוהה של מתחים
נסוי קליני זה נעשה בחסותו ובמימונו מכון הבריאות הלאומי האמריקאי- המכון הלאומי ללב, כלי-דם וריאות ונערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ויסקונסין במילווקי בשיתוף עם המכון לרפואה טבעית ומניעה של אוניבריסטת המינהל מהרישי.
ד"ר רוברט שניידר MD, FACC סופר ונשיא המכון לרפואה טבעית ומניעה אומר: "במחקרים קודמים על המדיטציה הטרנסנדנטלית נמצאה ירידה ביתר לחץ דם, במתח פסיכולוגי ובמרכיבי סיכון אחרים למחלות לב. אבל מחקר זה הוא המחקר הקליני המבוקר הראשון שמצביע שתירגול לטווח ארוך של התכנית היחודית הזו לניטרול מתחים מפחית את השכיחות של ארועים קלינייים בכלי הדם, קרי, התקפי לב, שבץ ומקרי מוות."
ד"ר שניידר אמר גם שהשפעת טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית כפי שהראה המחקר הזה זהה לתגלית של מכלול תרופות חדשות למניעת מחלות לב. "במקרה זה, תרופות חדשות אלה נובעות מהיכולת של הגוף להשתמש "בבית המרקחת" הטבעי הפנימי שלו שהומרץ על ידי התירגול של המדיטציה הטרנסנדנטלית." הוא אמר.
עובדות הנוגעות למחלות לב כליליות:
• מחלות לב כליליות הן הגורם הראשון למוות בארה"ב (ובמקומות רבים אחרים בעולם)
• בכל שנה לוקים כמיליון וחצי אנשים מהתקף לב, לפי התאחדות האמריקאית ללב
• בכל 34 שניות לוקה אזרח אמריקאי התקף לב
• מחלות לב כליליות הן גם העלות הרפואית העיקרית. למעלה מ-475 מיליארד דולר בשנה מוצאות בארה"ב בכל שנה לטיפול בחולים במחלות לב כליליות. זה כולל:
- כל ניתוח מעקפים עולה 100,000 דולר
- כל אנגיופלסטיקה (תיקון כלי דם) עולה 50,000 דולר
- כל צינתור לב עולה 30,000 דולר
• מתבצעים בארצות הברית בערך 500,000 ניתוחי מעקפים וכ-1.3 מיליון אנגיופלסטיקות בכל שנה
• המתח נחשב כגורם עיקרי במחלות לב כליליות
נילי-זהבי
23/07/10 11:06
רוצים איכות חיים

רק לרצות לא מספיק

צריך גם לעשות

ויש דרכים מגוונות ומעניינות

אם יש נכונות לשינוי, תשוקה בוערת והתמדה

אפשר לשפר את האיכות ולהנות מחיים בריאים חופשיים וממומשים

אני מצאתי דרך שכזו

גיליתי אותה ואני חייה אותה

"בית השלומות של ניקן"

אשמח לשתף אתכם מה הערך שדרך זו הכניסה לחיי

ואולי היא תתאים גם לכם

סופשבוע ניפלא

נילי
תמורה-קייל
23/07/10 11:51

אהבה ותשומת לב היו הכלים שאפשרו לי להפסיק לעשן.
ערב אחד הציע לי חבר הודי ברשת שנפסיק לעשן (שנינו היינו מעשנים כבדים), אמרתי לו שאין סיכוי שכן ניסיתי כבר ונכשלתי. בחוכמת ההודים הוא הציע שלא צריך לחשוב על הפרויקט בענק ולכל החיים רק על להפסיק היום ומחר אם נרצה נעשן.

זה נראה לי פשוט בייחוד שלדבר איתו בלי סיגריה צמודה היה מרענן ונחמד ובכלל לא קשה.
וזהו, מאז לא עישנתי.
תאמינו לי שלא היה קשה בכלל, האהבה שהיתה לי אליו וממנו חילחלה לכל החללים שהשאירה חוסר הסיגריה.
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=168&v=168733&p=profilBlogDetail&idb=3506

מה שהביא אותי לעשות שינויים אצלי הוא ההבנה, ששינוי אצלי, ושיפור אצלי, מביא לשינוי בקרב כל בני משפחתי.
למשל, מודעות לתזונה בריאה : פחות סוכרים, צבעי מאכל, חומרים משמרים, אוכל מהונדס, אוכל מוכן וזמין ל"מיקרו", ג'אנק פוד וכד' ודגש יותר על אוכל טרי טבעי.
עשינו מהפך במטבח והבית כולו רגוע ומודע הרבה יותר.

מינרבה1
23/07/10 17:25

להאריך את החיים - בתנאי שאתה ממשיך להיות בריא, עצמאי ואינך נטל , מבחינה כלכלית, חברתית.

בימינו, רק המעמד העליון, בינוני גבוה לפחות יכול להקדיש זמן לבריאות, לתזונה נכונה,  וכו', בעצם גם הוא מתקשה, בגלל שהוא עסוק וטרוד מאוד בעניני פרנסה.

גורם נוסף, אשר מפריע לי הוא מה שקורה במדינה בשנים האחרונות.

www.camoni.co.il/index.php

(מובא מפורום אחר)

היום לפני הצהריים מעדתי על משטח חניה מכוסה חצץ. מישקפי, התיק ומפתלןת הרכב עפו, ואני נותרתי המום וכואב למשך 2-3 דקות ללא יכולתת לקום.

מספר שניות לפני הנפילה נכנס רכב עם נהגת צעירה וחנה במרחק מה מהמכונית שלי. באותו הזמן חנה לידי רכב עם גבר שיצא ושוחח בסלולרי. האשה יצאה, פסעה על ידי ללא העף מבט לכיווני. כנ"ל גם הגבר שנכנס לרכב ונסע.

אני סימתי את היום בצילומי רנטגן בבית החולים ושבר בכתף. אני עם מנשא לפחות לחודש הקרוב :-(

הכתבה: (בנושא דומה ע מקרה אחר)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3534554,00.htm

מקרה שכתבתי עליו ואשר זעזע אותי.

אם אלה פני החברה, מה הטעם להאריך את החיים ?

יש טעם להאריך את החיים אבל חייבים לשנות גם את פני החברה


אני אישית חושב שלא די בכתבה אחת או הרצאה מאלפת אחת בכדי לגרום לשינוי.
אני  חושב שבכדי להתגבר על "הנוחות" הלא בריאה שמציעים לנו חיי השפע, יש צורך בתזכורת מתמדת לאילו דברים הם בריאים ואלו מזיקים, למה כדאי לבצע פעילות גופנית כמו הליכה ופעילויות אחרות, למה לא כדאי לעשן, למה כדאי לאכול כמו שצריך ועוד כהנה וכהנה.
והנה מאמר מתאים שבדק את השפעתם של 4 הרגלים לא בריאים על החיים >> אורח חיים קלוקל = חיים קצרים
אני חושב שיש צורך בתזכור\ת יום יומית לאימוץ הרגלים בריאים וזניחת הרגלים "לא בריאים".
הזמנים שבהם אני הייתי הכי נחוש באימוץ הרגלים בריאים, הם הזמנים שבהם עסקתי יותר בכתיבה בנושאי תזונה נכונה ופעילות גופנית.

ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  

עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים

גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד