חודש לאחר צום מיצים
05/06/10 23:38
3606 צפיות
בדיוק חודש אחרי צום המיצים שלי. חשבתי שזה זמן מתאים למעין דוח התקדמות.
ראשית עלי לציין שההשפעה של הצום עדיין לא פגה ואני מרגיש באפן כללי הרבה יותר טוב מאשר לפני הצום וזה לעצמו אומר הרבה על העוצמה שיש למנוחה שהצום מאפשר לגוף.
גם המישקל שהישלתי בעקבות השבוע (כ- 7 קילו בערך) עדיין מחזיק מעמד בעיקר בגלל שלא שבתי להרגלי הקלוקלים מקודם.
שנית, התנופה שקיבלתי בשבוע הזה איפשרה לי סופסוף לצאת מהשאננות ולהתחיל בדק בית מקיף בכל הקשור ליחסי עם הגוף וזה כמובן כולל יותר מרק לאכול או לאכול מזון כזה או אחר.
הגישה הפילוסופית הסמויה שלי ואני מניח שאני לא לבד בעניין הזה, היא שאנו יצורים רוחניים ושיש לנו גוף.
בשלב זה אני מנסה להבין את עומק ההדחקה שלי ולראות עד כמה התפישה הזו גורמת לי לעצום עיניים לעובדה שאין דבר אחד משמעותי בחיים שאינו בא לידי ביטוי באופן גופני, כלומר שאנו ישות אחת בילתי ניפרדת גופ-נפש.
זה לא שלא שמעתי ולא הייתי מודע למושג הזה אלא שהמח ושלי במיוחד, מומחה בלמצוא אלף ואחת דרכים יצירתיות לרחף קצת מחוץ לגבולות הפיזיים של הגוף ולספק מלא תירוצים למה עדיף לא לשים לב.
מילת המפתח היא כמובן תשומת לב.
למי יש כח וסבלנות לשים לב למה אוכלים, כמה, למה ומתי.
הדבר השלישי שעליו רציתי לדבר זו ההחלטה לנוע בשלב זה לכיוון הטבעונות נוסח אן ויגמור, פנינה בר סלע והגורואית התורנית של שיטת התזונה של אוכל חי raw food הרי היא ויקטוריה בוטנקו.
ההחלטה נובעת בעיקר מהעדר רצון להתעסק במזון באפן יותר מדי אובססיבי ולמרות שכמובן בתקופת החניכה, תהליך הלמידה יכול לגזול המון זמן ואנרגיה, הרי שהדבר בילתי נמנע בכל לימוד של משהו חדש ויש להניח שבשלב מסוים כל המערכת עוברת לניווט אוטומטי.
בצד היתרונות הבריאותיים הדי ברורים ומובהקים, קיים גם האלמנט הלא מבוטל של נוחות הנובע מויתור על אוכל מבושל. אני מדבר על נוחות במובן הפסיכולוגי הנובע מהחלטה שהרבה מאד צורות של הכנת מזון מפסיקות להופיע במח כאופציה של משהו לאכילה ובכך לדעתי נחסך הרבה מקום התפוס כרגע באופציות שאינן טובות לבריאות.
מעבר ליתרונות הבריאותיים המובהקים של המזון החי שאותן אני כרגע לומד באפן תאורטי ומעשי , גיליתי אצל בוטנקו את הסוד של ה"חלקלקים", הם הסמודיס smoothies שלה המפורסמים.
בסיפרה green for life (ירוק לחיים) מספרת בוטנקו שאחרי תקופה די ארוכה של אכילת רק מזון חי, היא הגיעה למאין תקיעות בכל הנושא של היתקדמות לעבר בריאות מלאה ואף החלה להשמין קצת חזרה.
בחיפושיה אחר פתרונות ניתקלה במחקרים על הרגלי האכילה של השימפנזים וגילתה שהם אוכלים הרבה יותר עלים ירוקים מאיתנו בני האדם. וכאן היא ניזכרה שבתחילת דרכה כאשר למדה אצל אן ויגמור האגדית, היא אכן ניחשפה לפלאי מיצים ירוקים ובמיוחד זה של עשב החיטה.
לצערה, היא כמו רבים לא הצליחה להתמיד בשתיית המשקה הירוק הנ"ל ולאחר כמה היתנסויות בעצמי, אני יכול להגיד שאני מבין אותה לחלוטין.
אלא שבוטנקו החליטה הפעם לא לוותר ולאחר תקופה של אקספרימנטים, מצאה את הנוסחה המנצחת של ערבוב העלים הירוקים עם פרי כזה או אחר וכך נולדו ה smoothies.
הספר שהזכרתי מלא בעדויות של אנשים שהביאו ממחלות שונות ומשונות בעקבות הכנסת ה" חלקלקים" לדיאטה הקבועה שלהם.
לא אלאה אותכם בכל הפרטים כאן על כל הנסים והניפלאות המסופרים בסיפרה על התערובות המיוחדות ההלו ואני מציין את כל העניין כיוון שאני הולך לנסות בעצמי את כל המתכונים המופיעים בספר.
אז זהו, לפני שאני ממליץ למישהו, אני הולך לנסות ואספר לכם על התוצאות בפוסט הבא.
תודה על ההקשבה
יוסף
תגובות
גוזפה
http://www.joeralt.com/
עוד פוסטים בבלוג: זורבא-בודהא
אופטימיות מוגזמת
<br />
קראו עוד
מציירים ומבריאים
<br />
קראו עוד
חמשת העקרונות של הבראת הגופ-נפש
חמשת העקרונות של הבראת הגופ-נפש
בקיץ האחרון הגעתי לגיל 60 ואני מוכרח להודות שעדיין קשה להתרגל למספר הזה והדימוי של הז...
קראו עוד
בואי נצעק אמא
שלום לך אמא, מזל שאין לך מחשב ואינטרנט ואת לא יכולה לקרוא את הדברים האלו שאני רוצה כבר מזמן להגיד לך ולא מעיז.
אולי ב...
קראו עוד
אל תהיו בסדר
כשהייתי ילד קטן לא חשבתי על אוכל בכלל. הייתי בתנועה מתמדת, ביחד עם חברי הצוענים תרנו ללא לאות אחר ההרפתקאות ות...
קראו עוד
רונן
עוקב אחריך בסיפור המיצים הזה ומעריך מאוד את המסע שעשית.
רונן
תמורה קייל
גם אני אנסה...נראה נכון,
חבל שלא ידעו את זה כשהייתי ילדה, הייתי עוקפת בטח הרבה צרות.
ד"ר דינה ראלט PhD
אני רואה שהשראת מיצי הירקות הגיעה עד האמנות שלך...האם ציור הפלפלים שהעלת נעשה תחת השפעת מיצים?
אני לא צוחקת...כמוך אני חושבת על גוף נפש וזה נחמד לראות את זה בציור.
גוזפה
הי רונן
המון תודה על הפירגון
מקוה שבעוד חודש התוצאות יהיו עוד יותר מעודדות
גוזפה
ניראה שכן...לראות כל היום ירקות ופירות ולא לצייר אותם?
האמת שיש בהם גם השראה ויזואלית
גוזפה
גם אני
korin52
יוסף הי
שלא במקרה הגעתי לכאן וקראתי בשקיקה את מה שעברת ועודך עובד.
האם יש ספר / מתכונים / הדרכה ליצירת smoothies בבית ?????
כרגע אני מושבתת בבית לכמה שבועות ולא יכולה לעבור את הסדנא אך אשמח להצעות, מידע ואנסה לבד.
האם אפשרי ???
בכל מקרה אשמח לשמוע המשך והתקדמות שלך כחלק משינוי בחיים ואולי גם אני אצליח
לבצע שינוי שכזה.
יום ירוק ונפלא
קורין
ארתמיס
למה שלא תלאה אותנו בפרטים?
אני מאד רוצה שתלאה אותי בכל הפרטים
חחח
דרישת שלום מהגליל שמחכה לך
אז עכשיו אתה אוכל רק מזון חי ולא מבושל?
ארתמיס
אכילת אוכל לא מבושל בלבד
כולל לא לאכול מזון מהחי
נראית לי משימה יותר מדי קשה
כאילו מה עם מרק ירקות?
הנפש או המוח זקוקים למאכלים חמים
אולי לא אבל
לצמצם את האכילה למזון לא מבושל בלבד
נראית לי משימה ממש בלתי אפשרית
לפחות לגבי
ומה מותר לאכול בשיטה הזו?
ירקות ופירות חיים
פרוסת לחם שיפון נניח
ושקדים אגוזים ובוטנים וטחינה?
ארתמיס
סליחה על ריבוי התגובות הנפרדות
גוזפה שיהיה לך המון הצלחה בשיטה החדשה
ותמשיך לעדכן אותנו בבקשה
זיו אלקלעי
שלום לכולם
חיפשתי ולא מצאתי חומר על החלקלקים המדוברים
האם רק בספר המומלץ מדובר או שיש עוד מקורות?
המשך הצלחה במסע
זיו אלקלעי
דיקור סיני
חניתה הרשקוביץ
הי יוסף,
מאד נהנתי לקרא על המשך המסע שלך. אני שמחה מאד שפתחתי לך צוהר לדרך החדשה.
אני מעריכה את כח ההחלטה וההתמדה שלך.
עכשיו אחרי שהתנסת בעצמך בדרך הזאת, אתה יכול להבין מה זה עושה לנו ואל תשכח שאתה רק בתחילת הדרך.
מאחלת לך המון הנאה והצלחה בהמשך.
הסדנה הבאה שאני מקיימת היא ב-18.8.10.
חניתה
גוזפה
הי זיו
כתבתי לך תגובה אבל האתר הזה ממש מעצבן ולפעמים לא מאפשר עבודה נורמלית
בכח מיקרה עניין החלקלקים הוא די מהפכה ולדעתי עדיין לא מספיק מובן צבמיוחד ההבדל בינם לבין המיצים .
הנה ציטוט של בוטנקו מתוך סיפרה " מהפכת החלקלקים הירוקים"
בסוף סיפרה " ירוק לחיים" ישנם כמה עמודים עם מתכונים של החלקלקים אבל כדאי לדעתי לקנות את התירגום
אחרת צריך לתרגם שמות של כל מיני פירות וירקות לעיברית והבעיה שחלק מהירקות והפירות הללו לא ממש נפוצים באיזורנו כך שלדעתי אחרי שמבינים את העקרון אפשר לעשות קצת ניסויים עצמאיים ופשוט ללכת על הטעם כי מה ששמתי לב זה שהיא מכניסה לויטה מיקס ירוק אחד בדרך כלל ועוד פרי אחד או שניים ולפעמים אפילו שלושה כמו במתכון הזה של 6-8 עלי חסה רומית
כוס ענבים אדומים
תפוז אחד בינוני
בננה אחת 2
שני כוסות של מים
וכל זה יוצר בערך ליטר של חלקלק
יש המון אינפורמציה באתר של ויקטוריה בוטנקו וגם ביוטיוב ובכלל ברשת.
בהצלחה
יוסף
גוזפה
הי חניתה
תודה על התגובה ותודה על ההיזדמנות.
אני עדיין נאבק עם הרבה שאלות תהיות וסתם נטיות לחזור לשיגרה הקודמת
אבל לאט לאט קוראת גם תזוזה בכיוון הנכון.
תודה ומקוה להיתראות בקרוב
יוסף