מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה
כמוניבלוגיםשיר השריריםעזבו סוכר ויפה שעה אחת קודם...

25/05/10 14:16
4170 צפיות
עזבו סוכר ויפה שעה אחת קודם...
מהאטמה גהנדי היה ידוע כאיש צנוע ועניו. מספרים שיום אחד באה אליו אשה, וביקשה ממנו שישכנע את בנה שאסור לאכול סוכר, מכיוון שזה לא בריא. גהנדי חשב לרגע, ואמר: "חיזרי אלי עם הילד בעוד חודש." לאחר חודש חזרה האשה עם בנה, וגהנדי אמר לו: "אל תאכל סוכר, זה לא בריא." האשה תמהה: "זה הכל? אז למה לא אמרת לו זאת לפני חודש?" ענה לה גהנדי: "כי לפני חודש אני אכלתי סוכר." (מהבלוג של נינה רמון) אתם מוזמנים להקשיב להרצאתו של ד"ר ריצ'רד ג'ונסון (ראו למטה) הדנה בשפע הסוכר המלווה את התזונה המערבית. הוא מציע לשים לב במיוחד לפרוקטוז שהוא הגורם העיקרי לדעתו בהשמנה, ביתר לחץ דם, בסוכרת ובעוד בעיות רפואיות המאפיינות את חברתנו כמו מחלות לב. בהרצאה מביא ד"ר ג'ונסון מבט היסטורי המתאר את העליה בהשמנה ובמחלות לב והוא מתאר גם את הקשר לח' אורית (ראו למטה על נזקיה) ולמטבוליזם של הסוכרים. ההשמנה בתרבות המערבית נמצאת בקורלציה לצריכת הסוכרים. ב- 1860 היתה שכיחות ההשמנה (BMI מעל 30) 1.6% אצל בני 50, ב- 1900 היתה שכיחות ההשמנה כבר פי 3 ועלתה בקצב מאז. בדומה חלה עליה גם ביתר לחץ דם. ב- 1900 היו 5% עם לחץ דם גבוה, ב- 1939 כבר היו 10% עם לחץ דם גבוה ובימינו מעל 30% מהמבוגרים הם בעלי לחץ דם גבוה. מחלות לב היו בכלל נדירות לפני 1940. ב- 1950 היו 500 קרדיולוגים בארה"ב והיום יש 35000 מהם והם מבצעים מעל מיליון ניתוחי לב בשנה. נראה שאת כל הנתונים הנ"ל אפשר להסביר עם העלייה בצריכת הסוכרים בדיאטה המערבית. הסוכר שהיה פעם יקר לא היה לפני המאה ה-19מרכיב מרכזי בדיאטה של הכלל. באמריקה למשל השתמשו אז ב- 2 ק"ג סוכר בשנה. מאז כמובן עלתה צריכת הסוכר בצורה דרמטית, ב- 1900 הגיעה צריכת הסוכר האישית לכ- 40 ק"ג בשנה... אבל זה לא הסוף ומאז המשיכה דרמטית העליה בצריכת הסוכר. היום הדיאטה המערבית מכילה כמויות אדירות של סוכר (כ-70 ק"ג בשנה) שהוא מזון חסר ערך תזונתי. אם בוחנים את שכיחות הסוכרת רואים תמונה מקבילה. ב- 1982 דווח על 2 מקרי סוכרת בין 100000 אנשים, היום זה כבר כ- 10% מכלל האוכלוסיה וכ- 20% באוכלוסיה המבוגרת מעל גיל 60. כיום, אחד מארבעה הוא או סוכרתי או במצב טרום-סוכרתי. התצפית היא שאחד משלושה ילדים יחלה בסוכרת שכן 10-20 אחוז מקלוריות תזונתם היומית מגיעים מסוכר. והסוכר הגרוע ביותר הוא הפרוקטוז (הסוכר הממתיק הרגיל מורכב משני סוכרים מחוברים: גלוקוז ופרוקטוז). הפרוקטוז המצוי בכמויות קטנות בפירות אינו מזיק אבל בעיבוד המוצרים המכילים אותו בריכוז גבוה כמו סירופ התירס הוא גורם נזקים רבים. אחד מהם הוא הפיכתו המהירה לח' אורית הגורמת לעליה בלחץ דם ומלווה גם עליה במחלות כלייה, השמנה, סוכרת, עמידות אינסולין מחלות לב או רעלת הריון. עוד פרטים במאמרו של ד"ר מרכולה. לא סתם אנחנו נמשכים לסוכר, אז קחו את זה בחשבון ובכל זאת עזבו סוכר ויפה שעה אחת קודם... רחל טל שיר מציעה צום חודש מסוכר...מומלץ המשך, חלק 2 של ההרצאהחלק 3 של ההרצאה.

תגובות

נועה-שיסל
25/05/10 21:47

סוכר חום גרוע באותה מידה?...

מיכל-אפק
25/05/10 21:53

סורי, למרות שהכל נשמע משכנע ביותר -  אין סיכוי בעולם שאני מוותרת על המתוקים!!

לנועה, כן סוכר חום גרוע כמו סוכר לבן...
למיכל, למי את אומרת סורי? ...וכן אנחנו יודעים שהסוכר ממכר אז כדי להפסיק צריך בעצם להיגמל
http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=324

מניסיוני אני יכולה לציין שעם הגיל העולה זה יותר קל לוותר על הסוכר 

אורה-לב-רון
25/05/10 22:50

והרי את קוראת לבלוג דולצ'ה ויטה
ואיך אפשר להיות דולצ'ה ללא סוכר?
בעיקר כפי שהוא מופיע בטבליות שוקולד...

הי אורה, יש לך אולי הצעות למתוק ולא סוכר? אולי בכלל לא מזון? סרט מתוק? טיול מתוק?

הי דינה. אני מכירה את כל הנזקים של הסוכר ופוחדת פחד מוות מהתוצאות של האכילה המופרעת שלו אצלי. יחד עם זאת אני נמשכת אליו כמו פרפר אל האש. בלי שליטה, בלי מחשבה. שמתי לב שבתקופות שהצלחתי לשלוט בו יותר הייתי בקבוצות שתמכו בענין וחיזקו את ההמנעות על בסיס קבוע וברגע שהן התפוגגו התפוגגה גם המוטיבציה .... אולי אנחנו צריכים כולנו להוות קבוצת תמיכה ולעזור אחד לשני, כמו שעושים באו אי רק בתוך כמוני?, מה דעתכם?

eirit
26/05/10 7:03

שלום

ברור שהסוכר מסוכן והנזק הברור והראשוני שניגלה לעיין הוא השומן.
רוב המזון שלי מורכב בעיקר מסוכרים.אשמח להצעות איך עוברים יום ללא מתוקים(אני קונדיטורית).

ד"ר דינה מה דעתך על מכון אברמסון?שמעתי ששם גומלים מסוכרים ומגלוטן אבל אני מאוד סקפטית.

לאורית ולאירית הי,
כמו שאנחנו יודעים הסוכר ממכר אז כדי להפסיק צריך בעצם להיגמל
http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=324

כל הצעות הגמילה יתקבלו בברכה...אני בעד 3-2 ימי מיצים שאז הגוף מתנקה ו"שוכח" קצת את תאוותיו והכל נהיה קל יותר.

almoni11
26/05/10 8:00
כבר 50 שנה איני נוגע בסוכר
מינרבה1
26/05/10 8:20

הנושא ידוע

הבעיה היא שקשה למצוא מוצרים בלי סוכר ובלי מלח ובלי שומן

הבעיה היא שהרכיבים מודפסים באותיות קטנות מאוד - אולי בכוונה ?

הבעיה קיימת אפילו בחנויות הטבע

התלוננתי בעבר במשרד הבריאות , באשר להטעיה של מס' הפחמימות במוצר מסוים, התבקשתי להביא דוגמאות. ומה ?

הי מינרבה,
תוכלי לשמוע בהרצאה למה הדגש עבר משומנים לפחמימות, אז אל תדאגי נורא בקשר לשומנים...
ובאופן כללי אכן אפשר להגיד שכדאי להקדיש פלח גדול מהתזונה לירקות, לפירות, קטניות ולאגוזים ולא למאכלים מעובדים.

שמעון
26/05/10 10:11

 אני חולה בסוכרת כבר עשרות שנים.
במשך כ-15 שנה לא נגעתי בסוכר והקפדתי מאד לצרוך מנות קטנות ושקולות של פחמימות. אני כמובן מטופל בקופת חולים. במשך כל הזמן הזה, מצבי מבחינת המספרים הורע והורע עוד. למזלי בינתים ללא תוצאות לוואי נראות לעין. 
כיום בעזרת משאבת אינסולין אני יכול להוריד בצורה מלאכותית את רמת הסוכר בדם. בנסיונותי גליתי שצריכה של בערך כל אוכל, כולל ירקות, מעלה בצורה משמעותית את רמת הסוכר בדם ובגוף (רקמות שומן).
בעצם, כדי להמנע מסוכרת, העולם צריך לוותר באופן כללי על אוכל, לא על סוכר. מכיוון שיהיה מספר לא מבוטל של בני אדם שיעדיפו להמשיך לאכול, אני חושב שהפתרון היחיד שעשוי למנוע או לעצור את מגיפת הסוכרת הוא החלטה של כל החברות לייצור מזון להפסיק להשתמש מחומרים מזינים כמעט לגמרי, חוץ מתצרוכת המיועדת לארצות מוכות רעב, וגם אז חייב להיות פיקוח הדוק על אי זליגת מזון כזה לשוק הכללי.

ועכשיו כשפתרנו את בעיית הסוכרת, אני מציע את הנושאים הבאים (לפי הסדר):
- מניעת איידס ע"י המנעות מסקס
- מניעת סרטן ע"י המנעות מעישון
- מניעת יתר לחץ דם ע"י המנעות מקפה

בהצלחה

לשמעון שלום,
מטרת הכתבה היתה להראות את הקשר בין צריכת סוכרים והתרחשות הסוכרת...וזאת במטרה למניעה. אחרי המון שנים של סוכרת כבר הרבה יותר קשה לתקן את חוסר האיזון.
האם ניסית צום מיצים?

אורה-לב-רון
26/05/10 13:34

הי אורה, יש לך אולי הצעות למתוק ולא סוכר? אולי בכלל לא מזון? סרט מתוק? טיול מתוק?

דווקא יש לי: אם מישהו מתאהב בך בהתמכרות כאילו את משהו מתוק (שוקולד, אפילו)

וזה מחלחל לכל התאים (האפורים, אפילו)

 

אורה-לב-רון
26/05/10 13:36

הי מינרבה,
תוכלי לשמוע בהרצאה למה הדגש עבר משומנים לפחמימות, אז אל תדאגי נורא בקשר לשומנים...
ובאופן כללי אכן אפשר להגיד שכדאי להקדיש פלח גדול מהתזונה לירקות, לפירות, קטניות ולאגוזים ולא למאכלים מעובדים.

גם ברטולד ברכט מסכים איתך, בעניין המעובדים, לא הסוכר. לטענתו הוא סומך יותר על הטבע שהכין שוק אווז, מאשר על בית חרושת שהכין מזון בריאות.

אורה-לב-רון
26/05/10 13:38

הי דינה
בעניין השמנה: שמת לב שהתמונות כאן משמינות? ואני מניחה שזה קרה בלא עזרת סוכר...

שרי53
26/05/10 16:30

אכן הסוכר הוא ממכר ובעייתי אך גם כל התחליפים הם לא פחות מסוכנים לבריאות ואפילו יותר מהסוכר עצמו. הסוכרזית מסוכנת ללב. אם כן התחליפים לסוכר?

מינרבה1
27/05/10 20:49

לפי מיטב ידיעתי שומן מעלה טריגליצרדים וכולוסטרול 

האמת שצריך להמנע מדברים רבים

בעוונותי, בנוסף להיותי סוכרתית אני צמחונית.

קשה להמנע מאכילת מזון מוכן, אם עסוקים, עובדים רוב היום בחוץ, ורואים מה אוכלים האחרים, קשה להסתפק בלבן ובמלפפון וכד'.
קשה ללכת לארוע ולראות את השולחנות העמוסים ...
לא אחת פשוט לא הולכת.

הדברים אינם כ"כ פשוטים, איני מאמינה בתרופות פלא ובפתרונות קלים

באשר לצום מיצים  - לסוכרתיים אסור לשתות מיצים ואסור לצום

הי מינרבה,
כמובן שתתיעצי עם הרופא שלך לפני שתפעלי, אבל מיצי ירקות זה לא באמת צום, זה רק לא מוצק, בפועל זאת דרך להכניס לגוף המון ירקות ומבלי להעמיס על מערכת העיכול את הצורך לפרק אותם.
ומי אמר שהדברים קלים? הם מורכבים אבל מעניינים...
אני גם ממליצה שתדברי עם מטפלים במרכזי מיצי הירקות שמטפלים בהרבה חולים והם יוכלו לספר לך איך סוכרתיים מגיבים...
ברכה, דינה

Dov-c3c4
29/05/10 3:14

מסכים ומוסיף שהסוכר הינו ממש סרח עודף לתזונתנו. ומכיר ציבור די גדול שמתוך החלטה אינו צורך סוכר כממתיק , (ולא שום תחליף), זה אומר שהשימוש בסוכר הינו הרגל בלבד. וכמו כל הרגל ניתן לשנותו מתוך מודעות לנזק הנגרם בצריכתו.
 ובהקשר הזה נאמר שהלבן אינו מוסיף בריאות.  -סוכר , קמח , סמים , חלב ? ......
 דב 

אורי-אלישר
28/08/10 6:00

עזבתי את הסוכר לגמרי לפני כמה חודשים במהלך חד - ומוצלח. תוך יומים ירדה כמיהתי אליו והיום, בניגוד לעבר - יש לי רתיעה פיזית ממנו. אני אוכל פירות, מעט דבש לעיתים, וזהו.

אם ברצוני להמתיק משהו, כמו קערת קורנפלקס, כוס תה או לימונדה, אני משתמש בטיפות של סטיוויה. וגם זה קורה אחת לכמה ימים.

עוגות, ממתקים, מזונות מומתקים - יאק. מי היה מאמין שאומר זאת אי פעם, אבל עובדה.

ד
ד"ר דינה ראלט PhD
מדענית (ביולוגיה של התא) חובבת רשתות תקשורת בגוף ומחוצה לו.  

עוד פוסטים בבלוג: שיר השרירים

גם ללב יש את המוסיקה שלו
אחד הדברים שלימדה אותי התקשורת המרתקת אותי מאז ומתמיד, הוא החיבורים החדשים הנוצרים בין תחומים לכאורה רחוקים, ואלה פותחים...
קראו עוד
ועל צום דופאמין שמעתם? מנסים יום אחד...
יותר ויותר מידע מצטבר על היתרונות של צום חלקי בתזונה, דהיינו לא צריך תמיד לאכול, מספיק למשל שליש מהיממה (8:16) לאכול ו-1...
קראו עוד
למה כדאי לאכול אגוזים ופיסטוקים...
לא מפתיע שאגוזים הם מזון כל כך בריא שכן מתוך הזרע יצמח הצמח אז ברור שהוא מכיל את כל המרכיבים החיוניים לחייים...במהלך שיט...
קראו עוד
לרפא כל (או כמעט כל) חולי
אחרי עשרות שנים שאני חוקרת את בעיותי המטבוליות כמו השמנה וסוכרת2 היתה לי הארה !!! ואני יודעת איך להבריא. פתרונות חלקיים ...
קראו עוד
להרגיש, להרגיש, להרגיש ועוד להרגיש...
איזה מזל שחליתי לפני כחודשיים במחלת לב לא קלה ואף אחד מהרופאים שפניתי אליהם לא ידע איך לעזור לי... אפילו אושפזתי פעמיים....
קראו עוד