מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותשזיפים מיובשים מגנים מפני שברים

שזיפים מיובשים מגנים מפני שברים

מחקר: אכילת שזיפים מיובשים עשויה להפחית את הסיכון לאוסטיאופורוזיס ושברים בנשים לאחר גיל המעבר


שזיפים מיובשים: השפעה משמעותית על בריאות העצם (צילום: Shutterstock)
שזיפים מיובשים: השפעה משמעותית על בריאות העצם (צילום: Shutterstock)

 

נשים שאוכלות שזיפים מיובשים זוכות לשיפור בצפיפות העצם והפחתה בסיכון לאוסטיאופורוזיס. כך עולה ממחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטאות Florida State ו- Oklahoma State University שנערך על כ- 100 נשים לאחר גיל המעבר.

 

55 מהנשים התבקשו לאכול 100 גרם של שזיפים מיובשים (כ- 10 שזיפים) בכל יום במשך שנה. הנשים האחרות אכלו 100 גרם תפוחים מיובשים במקום. המשתתפות קיבלו גם 500 מ"ג של סידן ותוסף ויטמין D בכל יום. הנשים נבדקו בתחילת המחקר ובמספר נקודות במהלך תקופת המעקב.

 

מהתוצאות שפורסמו בכתב העת British Journal of Nutrition עלה כי בקרב נשים שאכלו שזיפים צפיפות העצם הייתה גבוהה הרבה יותר בעצמות אמת היד ובעמוד השדרה בהשוואה לאלו שאכלו תפוחים.

 

בעבר, החוקרים בחנו פירות רבים בהם צימוקים, תותים ותאנים, ואף אחד מהם לא התקרב להשפעה שהייתה לשזיפים על צפיפות העצם. לדבריהם, לשזיפים השפעה עצומה על בריאות העצם, והם ממליצים לאכול אותם באופן קבוע למניעת אוסטיאופורוזיס ושברים.

 

החוקרים סבורים שאכילת שזיפים מיובשים מסייעת לדכא את הקצב הטבעי של התפרקות העצם, שבדרך עולה על קצב התחדשות העצמות באנשים מבוגרים.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Florida state 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה