מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותארוחות משפחתיות מפחיתות סיכון להשמנה בילדים

ארוחות משפחתיות מפחיתות סיכון להשמנה בילדים

מחקר-על מצא כי לארוחות משפחתיות השפעה בריאה על התזונה והתנהגויות האכילה של ילדים


בילדים שאוכלים לפחות 3 ארוחות משפחתיות בשבוע הסיכון לעודף משקל נמוך ב 12% (צילום: Shutterstock)
בילדים שאוכלים לפחות 3 ארוחות משפחתיות בשבוע הסיכון לעודף משקל נמוך ב 12% (צילום: Shutterstock)

 

ארוחות משפחתיות סדירות משפרות את התזונה של הילד, מפחיתות את הסיכון להשמנת ילדים ומעודדות התנהגויות אכילה בריאות. כך עולה ממחקר על חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics. 

 

התוצאות מראות כי ילדים ובני נוער שחולקים לפחות 3 ארוחות משפחתיות בשבוע הם בעלי סיכוי גבוה יותר להיות במשקל תקין ובעלי סבירות נמוכה יותר לסבול מהפרעות באכילה (סימן מקדים להפרעות אכילה פוטנציאליות), מאשר אלו שאכלו עם משפחתם בתדירות נמוכה יותר.

 

החוקרים מאוניברסיטת Illinois ניתחו את תוצאותיהם של 17 מחקרים על דפוסי אכילה ותזונת ילדים שכללו יחד יותר מ- 182,000 ילדים ובני נוער. התוצאות הראו כי לארוחות משפחתיות השפעה חיובית על תזונת הילד והרגלי האכילה שלו.

 

כך למשל, ניתוח תוצאות משלושה מחקרים שבחנו ארוחות משפחתיות והפרעות באכילה מצאו כי בני נוער ממשפחות שאוכלות יחד לפחות 5 ארוחות בשבוע הם בעלי סבירות נמוכה ב- 35% להפרעות באכילה כמו בולמוסי אכילה, הקאות יזומות, נטילת כדורי הרזיה, שימוש במשלשלים, צום, אכילה מעטה מאוד, דילוג על ארוחות ועישון סיגריות במטרה להוריד במשקל.

 

החוקרים מסבירים כי בשביל ילדים או בני נוער עם הפרעות באכילה, ארוחות משפחתיות עשויות לספק מסגרת בה הורים יכולים לזהות סימנים מקדימים ולנקוט בצעדים כדי למנוע מהדפוסים המזיקים להפוך להפרעות אכילה מלאות. בנוסף, ארוחות משפחתיות מנבאות את החיבור במשפחה, שעשוי לעודד בני נוער לדבר על נושאים כאלו עם משפחותיהם.

 

בחמשת המחקרים שבחנו ארוחות משפחתיות ותזונה, התוצאות הראו כי ילדים שאכלו ארוחות עם המשפחה לפחות 3 פעמים בשבוע היו בעלי סבירות גבוהה ב- 24% לאכול מזונות בריאים ולהיות בעלי הרגלי אכילה בריאים מאשר אלו שחלקו ארוחות משפחתיות לעיתים רחוקות יותר.

 

שמונת המחקרים שהשוו את המשקל וארוחות משפחתיות הראו כי ילדים שאכלו לפחות 3 ארוחות משפחתיות בשבוע היו בעלי סיכון נמוך ב 12% להיות בעלי משקל עודף.

 

החוקרים מצאו כי באופן כללי, במשפחות שאוכלות יחד 5 ארוחות או יותר הסבירות של הילדים להיתקל בבעיות הקשורות לבריאות תזונתית נמוכה בכ- 25% מאשר ילדים שאוכלים ארוחה אחת או פחות עם המשפחה. 

 

מחקר נוסף שפורסם השנה מצא כי ארוחות משפחתיות עם אינטראקציה איכותית בין בני המשפחה מיטיבות עם ילדים חולי אסתמה. 

 

 

PEDIATRICS doi:10.1542/peds.2010-1440